Dvodnevna SOP obuka za softver za mobilnost




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Centra za medjunarodnu saradnju 5. i 6. decembra 2017. godine  predstavnica kompanije  SOP (Softver Organization Project Management) g-đa Svitlana Yakymets održala je obuku za Softver za mobilnost, koja je imala za cilj da prvenstveno upozna  prodekane za međunarodnu saradnju svih fakulteta i zaposlene u Centru za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore  sa funkcijama i upotrebom softvera.

Inače, u okviru HERIC šeme grantova za institucionalno jačanje, Univerzitet Crne Gore realizuje projekat Razvoj Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere, čija su sredstva namijenjena za kupovinu pomenutog softvera.

Cilj softvera za mobilnost je, prije svega, pružanje niza olakšica prilikom procesa administriranja mobilnosti, kako bi se povećavala efikasnost i brzina rada u toku faze apliciranja studenata i osoblja za neki od programa mobilnosti u kojima je Univerzitet Crne Gore partnerska instutucija.

Pomoću softvera biće u svakom trenutku omogućen i uvid u preciznije statističke podatke o broju realizovanih odlaznih i dolaznih mobilnosti, kako studentskih, tako i akademskog i administrativnog osoblja, na nivou akademske godine, semestara, fakulteta… Takođe,  imaće se lakši uvid u broj potpisanih bilateralnih ugovora sa partnerskim univerzitetima i omogućiće se praćenje aktivnih i neaktivnih ugovora. Ovaj softver će sluziti i kao “baza podataka”  u kojoj će sva relevantna dokumentacija biti čuvana.

Očekujemo da Univerzitet Crne Gore, odnosno, Centar za međunarodnu saradnju zvanično započne sa korišćenjem softvera od ljetnjeg semestra akademske 2017/2018 godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.