Dolazna mobilnost osoblja rezulatat uspješne Erasmus saradnje sa univerzitetima iz Letonije, Turske i Portugalije




Dolazna mobilnost osoblja rezulatat uspješne Erasmus saradnje sa univerzitetima iz Letonije, Turske i Portugalije

U zimskom semestru 2021/2022, na Univerzitetu Crne Gore realizuju se pored studentskih razmjena, i brojne mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja. Većina mobilnosti koje su bile odložene usled pandemije, biće realizovane u ovoj akademskoj godini.

Kancelarija za međunarodnu saradnju je u proteklom periodu ugostila profesora Vitalija Beresnevica sa  Tehničkog univerziteta u Rigi (Letonija), naučnu saradnicu Tubu Tekin sa Sivas univerziteta (Turska) i Carlu Sofia Ferreira QueirósSérgia Alexandre Soldá da Silva Veluda Coelha profesore sa Politehničkog instituta u Portu (Portugalija).

Pored predstavljanja matičnih univerziteta i dosadašnje saradnje, razgovarano je i o novom pozivu za projektne prijave Erasmus+ programa, kako bi se uspješna saradnja nastavila sa još većim brojem mobilnosti studenata i osoblja.

Sa univerzitetima iz Letonije i Portugalije Univerzitet Crne Gore sarađuje od 2020. godine u oblastima tehničkh nauka i obrazovanja, dok je saradnja sa univerzitetom iz Turske uspostavljena 2018. godine u svim obalastima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.