Međunarodno takmičenje u robotici: Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge




Međunarodno takmičenje u robotici: Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge

Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge (MBZIRC) je međunarodno takmičenje u robotici koje se održava svake dvije godine, na kojem učestvuju univerziteti, istraživačke institucije, kompanije i samostalni inovatori iz svih krajeva svijeta sa ciljem razvoja rješenja i odgovora na neke od globalnih izazova kroz aplikacije iz oblasti autonomne robotike.

Takmičenje organizuje ASPIRE, Vijeće za istraživanja u oblasti naprednih tehnologija (ATRC), Abu Dabi. Sledeće izlaganje MBZIRC Maritime Grand Challenge, biće održano u Abu Dabiju u junu 2023.

Sa nagradnim fondom od preko tri miliona dolara, takmičenje uključuje heterogen spoj vazdušnih letjelica i terenskih vozila kojima ne upravlja čovjek, sa ciljem izvršenja kompleksnih navigacionih i manipulativnih zadataka u okruženju koje je bez globalnog navigacionog satelitskog sistema.. Cilj je pomjeriti granice autonomnih sistema u pronalaženju praktičnih rješenja u globalnim izazovima u oblasti pomorske sigurnosti.

Obezbjeđujući uslove za poboljšanje inovacija i tehničke izvrsnosti u robotici, MBZIRC podržava tranziciju Ujedinjenih Arapskih Emirata ka ekonomiji znanja, konsolidujući poziciju Abu Dabija  i UAE kao rastući centar za inovacije u naprednim tehnologijama.

 

Za više informacija, pogledajte www.mbzirc.com

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.