Poziv Instituta za međunarodno pomorsko pravo Malte za nominovanje kandidata za master program




Poziv Instituta za međunarodno pomorsko pravo Malte za nominovanje kandidata za master program

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Malte uputilo je poziv za postdiplomske studije na Institutu za pomorsko pravo (International Maritime Law Institute - IMLI), sa sjedištem na Malti.

Institut nudi specijalizovani postdiplomski program koji vodi do diplome magistra prava (LL.M.) iz međunarodnog pomorskog prava i magistarski program humanističkih nauka (M.Hum.)  u međunarodnom pomorskom zakonodavstvu

Program ovih studija za ograničeni broj stipendista, koje će finasirati IMO i donatori, održaće se u IMO Institutu za međunarodno pomorsko pravo (IMLI) na Malti, od oktobra 2022. do jula 2023. 

Svrha programa je obuka pravnih službenika da postanu specijalisti za međunarodno pomorsko pravo. Program je stoga najprikladniji za diplomirane pravnike koji već rade u pomorstvu, kao što je relevantna državna služba, brodarska kompanija, lučka uprava ili druga organizacija koja se bavi pomorstvom. Međutim, program je takođe otvoren za sve diplomirane pravnike koji namjeravaju nastaviti svoju pravnu karijeru u oblasti pomorskog prava bilo u javnom ili privatnom sektoru, bilo u praksi, administraciji ili akademskoj zajednici. Pedeset odsto raspoloživih mjesta rezervisano je za odgovarajuće kvalifikovane kandidatkinje.

U slučaju nominacije kandidata potrebno je ispunjene formulare dostaviti Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore do 31. marta.

Informacije o procesu nominacije, linkovi za formulare za prijavu, a i sami formulari dostupni su u prilogu: 

 

Izvor fotografije: https://imli.org/about-us/ 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.