Otvorene prijave za dvogodišnji BioPham master program




Otvorene prijave za dvogodišnji BioPham master program

Evropski master program «BioPham (BIO&PHArmaceutical Materials science)» je dvogodišnji (120 ECTS) program koji se u potpunosti predaje na engleskom jeziku i kojim zajednički upravljaju Univerzitet u Lilu (Francuska), Univerzitet u Pizi (Italija), Univerzitet u Šleskoj u Katovicama (Poljska) i Politehnički univerzitet Katalonije u Barseloni (Španija). Diploma magistarskih studija se dodjeljuje nakon 3 završena semestra, koji se sastoje od kurseva i jednog semestra baziranog na praksi, odnosno magistarskom radu.

BioPham u saglasnosti je sa međunarodnom potražnjom za kvalifikovanim diplomcima sa teorijskom i primenjenom visokom obukom u nauci o materijalima i fizici i hemiji materijala i njihovoj primjeni u farmaceutskim i biofarmaceutskim proizvodima. Prvi poziv za prijavu studenata u septembru 2022. otvoren je do 18. februara 2022. – 23:59 po briselskom vremenu.

Prijavom na BioPham Master program tokom ovog prvog poziva, studenti se automatski prijavljuju za Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) stipendiju.

Stipendistima, tj. studentima je obezbijeđeno:

  • 2 000 €/godišnje ako je mjesto stanovanja manje od 4 000 km udaljeno od BioPham koordinatora (Univerzitet u Lilu)
    · 3 000 €/godišnje ako je mjesto boravka udaljeno više od 4 000 km udaljeno od BioPham koordinatora (Univerzitet u Lilu)
    · 1 000€ kao pokriće dodatnih troškova boravka
    · 1 000€/mesečno kao dnevnica za sve vreme trajanja programa

Više o programu: https://www.master-biopham.eu/
Link za apliciranje: https://plateforme.master-biopham.eu/index.php

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.