EURAXESS Montenegro mreža pruža podršku ukrajinskim istraživačima




   EURAXESS Montenegro mreža pruža podršku ukrajinskim istraživačima

 

U cilju solidarnosti i uzimajući u obzir trenutne okolnosti u Ukrajini, Univerzitet Crne Gore je pozvao 10 zainteresovanih istraživača ukrajinske akademske zajednice da privremeno borave u Crnoj Gori, kojim povodom će im se bezbijediti troškovi života i angažovanje na Univerzitetu, u svojstvu gostujućih profesora i istraživača.

Pored obezbijeđene Vladine podrške kroz putno-vizne uslove za državljane Ukrajine – mogu proći kroz teritoriju i boraviti u Crnoj Gori do 90 dana, sa važećom putnom ispravom bez vize, EURAXESS Centar Crne Gore obezbjeđuje dodatne informacije i pomoć za efikasan smještaj ukrajinskih istraživača u Crnoj Gori.

EURAXESS Montenegro stoga poziva sve ukrajinske državljane i potencijalne istraživače da posjete stranicu portala Euraxess Montenegro - Informacije i pomoć, kao i njegovu stranicu Živjeti u Crnoj Gori, kako bi dobili hitnu pomoć za svoj prvi dolazak i boravak u Crnoj Gori.

Za dalje informacije i pomoć kontaktirajte dr Srnu Sudar, nacionalnog koordinatora EURAXESS Montenegro: +382-20-414-204, srna@ucg.ac.me.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.