Prezentacija iskustava Univerziteta u Ljubljani o programima dvojnih i zajedničkih studija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sklopu IESP projekta u Rektoratu Univerziteta Crne Gore održana je prezentacija Dvojnih diploma (Double degree program) i zajedničkih diploma (Joint study program). Ukazujući na značaj učvršćivanja međunarodne saradnje kako bi se utemeljio sistem dvojnih i zajedničkih diploma prezentovane su dobre prakse Univerziteta u Ljubljani. Tim povodom naglašen je značaj saradnje koja se temelji na pripima zalene održive ekonomije i inkluzivnosti.

Polonca Miklavc Valenčić i Špela Bajželj iz Univerzitetske službe za prvi i drugi ciklus obrazovanja podijelile su svoje dugogodišnje iskustvo kroz korake uspostavljanja sistema dvojinih diploma između dva univerziteta, kao i pravni okvir koji je osnov saradnje ovoga tipa. Usmjereni na iste ishode učenja, a shvatajući međunarodno iskustvo kao sistem razmjene kroz koji se i akademski i lično raste prikazane su višestruke korisne strane ovog sistema. Prateći pravila akreditacije programa u obje države prikazana je mogućnost kreiranja programa zajedničke diplome (Joint Degree).

Sastanak je otvorila prorektorica za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković i rukovoditeljka kancelarije za međunarodnu saradnju Ana Dragutinović, a prisustvovale su saradnice i saradnici iz službi rektorata koje se bave odnosnom oblašću, kao i predstavnice i predstavnici Ministarstva prosvjete i Univerziteta Donja Gorica.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.