Sastanak povodom proširivanja saradnje sa Šleskim tehnološkim univerzitetom




Sastanak povodom proširivanja saradnje sa Šleskim tehnološkim univerzitetom

Prorektorica za internacionalizaciju Univerzitetu Crne Gore prof. dr Sanja Peković i prodekanica za međunarodnu saradnju Mašinskog fakulteta prof. dr Jelena Šaković Jovanović sastali su se sa prof. dr Aleksandrom Skladovskim, rektorovim opunomoćenikom za saradnju sa zemljama Centralne i Istočne Evrope i Centralne Azije sa Šleskog tehnološkog univerziteta u Gljivicama iz Poljske.

Tema sastanka bila je proširivanja saradnje na više oblasti, ali i produbljivanje saradnje i to kroz uspostavljanje sistema Dvojnih diploma. Naučno-nastavne aktivnosti na oba univerziteta koje su usmjerene na slične ciljeve, mogle bi činiti osnovu za ovakav korak u cilju jačanja internacionalizacije partneraskih univerziteta. Razgovarano je i o potpisivanju memorandum o razumijevanju kao prvom koraku ka proširenju saradnje i stvaranju više prilika za naučni rast za studenata i osoblja.

Saradnja našeg i Šleskog tehnološkog univerziteta uspostavljena je 2018. godine kroz Erasmus+ projekat međunarodne kreditne mobilnosti studenata i osoblja u oblasti inžinjerskih nauka.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.