Omladinsko takmičenje EUSAIR Akademije




Omladinsko takmičenje EUSAIR Akademije

Pozivamo studente da se prijave na omladinsko takmičenje EUSAIR Akademije.

Rok za prijave na omladinsko takmičenje EUSAIR Akademije je pomjeren za 2. septembar 2022. godine, zbog ljetnjeg raspusta. Kako bi se prijavili, studenti i mladi diplomci iz svih zemalja EUSAIR-a (Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Italije, Severne Makedonije, San Marina, Srbije i Slovenije) treba da odgovore na pitanje: „Kako mladi mogu doprinijeti EUSAIR-u?”, slanjem e-pošte na info@uniadrion.net gdje se navodi ime, prezime, zemlja i naziv rada.

Završni rad može biti esej, predlog projekta, anketa, audio-vizuelni prikaz, kolekcija fotografija, priče, video objave poput reels i tik-tok-a.

Ovo takmičenje ima za cilj da uključi i stimuliše učešće mladih ljudi u aktivnostima EU razvijanjem svijesti o procesu kreiranja EU politika, sa posebnim fokusom na EUSAIR, Strategiju Evropske unije za Jadransko-jonski region.

Biraju se 10 najboljih ideja (jedna po EUSAIR zemlji), a pobjednici će dobiti novčanu nagradu od 150,00 € i mogućnost da provedu nedelju dana u evropskim institucijama u oktobru 2022. godine u potpunosti finansirane projektom (1.200,00 € za svaku pobjednički troškovi putovanja, smještaja i pansiona).

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.