Prijem dobrodošlice za dolazne studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost održala je prijem dobrodošlice (Welcome Day) za internacionalne studente koji provode zimski semestar 2022/23. na fakultetima Univerziteta Crne Gore u okviru Erasmus+ programa mobilnosti.

Susret sa studentima bio je izvanredna prilika za razmjenu utisaka i iskustava nakon prvih provedenih dana u našoj zemlji. Studentima je pružena mogućnost da saznaju više informacija o organizaciji Univerziteta Crne Gore i sistemu obrazovanja, kao i da dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa boravkom u Crnoj Gori.

Rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ana Dragutinović poželjela  je  studentima dobrodošlicu, ugodan boravak u Crnoj Gori, kao i uspjeh u daljem radu.

U toku sastanka predstavljena je kandidatska sekcija međunarodne Erasmus studentske mreže Podgorica, kao i njihove aktivnosti koje će obogatiti Erasmus iskustvo studenata na našem univerzitetu. Planirano je organizovanje jednodnevnih ekskurzija po crnogorskim gradovima, posjeta kulturno-istorijskih znamenitosti, kao i društveno-kulturne aktivnosti.

U toku održanog sastanka studenti su imali priliku da se upoznaju sa članovima ESN Podgorica CS mreže koji će im pružiti podršku i uljepšati njihov boravak mnogobrojnim aktivnostima i druženjima.

Takođe, Kancelarija za međunarodnu saradnju organizovala je kurs crnogorskog jezika za sve strane studente koji će se održavati dva puta sedmično u toku semestra.

U zimskom semestru na Univerzitetu Crne Gore boravi 23 studenta iz različitih zemalja uključujući Grčku, Italiju, Njemačku, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, i Španiju.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.