Panel diskusija sjutra na Pravnom fakultetu: Osnaživanje inkluzije kroz Erasmus + program




Panel diskusija sjutra na Pravnom fakultetu: Osnaživanje inkluzije kroz Erasmus + program

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori organizuje panel diskusiju na temu Osnaživanje inkluzije i raznolikosti u sistemu obrazovanja u Crnoj Gori kroz program Erasmus+”, 18. oktobra 2022. god., s početkom u 10:00h, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Uvodna obraćanja imaće prof. dr Aneta Spaić, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne, Vanja Drljević, direktor Nacionalne Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori, predstavnik Ministarstva prosvjete Crne Gore i Liselotte Isaksson, zamjenik šefa Sektora za saradnju, Delegacije EU u Crnoj Gori. 

Događaj je dio pokrenute kampanje o prioritetima novog ciklusa programa Erasmus+, koju organizuje Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori.

Cilj ovog događaja je pokretanje šireg dijaloga o važnosti i relevantnosti inkluzije i diverziteta u obrazovanju u budućim Erasmus+ projektima u lokalnom kontekstu Crne Gore; umrežavanje između akademskih zajednica univerziteta i relevantnih aktera u sferi kako bi zajednički razvijali buduće zajedničke projektne ideje kako bi sistem obrazovanja postao inkluzivniji; identifikacija ključnih ciljnih grupa; kao i otvaranje diskusije o izazovima inkluzivnog obrazovanja u Crnoj Gori koji bi mogli potencijalno biti adresirani u budućim Erasmus+ projektima.

Molimo da potvdite Vaše učešće najkasnije do 14. oktobra na e-mail adresu: erasmusmontenegro@ac.me.

U prilogu ove vijesti je pozivno pismo i agenda. 

           

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.