Delegacija albanskog Univerziteta EPOKA ponudila partnersko učešće u regionalnoj konferenciji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Delegacija albanskog Univerziteta EPOKA, na čelu sa rektorom prof. dr Ahmet Oštasom (Ahmet Oztas) posjetila je Rektorat Univerziteta Crne Gore i uputila Univerzitetu poziv za partnersko učešće u organizaciji konferencije ”Izazovi Zapadnog Balkana, infrastruktura i razvoj regiona”. Konferencija se održava 29. i 30. marta u Tirani, u Albaniji.

Ova internacionalna konferencija visokog nivoa okupiće akademike, diplomatske i predstavnike vlada, biznisa, industrije, nevladinih organizacija i svih drugih koji su važni za globalnu inženjersku zajednicu.

Konferencija treba da privuče oko 200 delegata iz oblasti inženjerstva i sličnih disciplina, koji će u rad konferencije uključiti lokalne i strane kompanije, fondacije i NVO sektor, dekane tehničkih fakulteta, istraživače i studente iz cijelog svijeta.

Partneri ove konferencije su Globalni inženjerski dekanski savjet (Global Engineering Deans Council GEDC) i Međunarodna federacija društava za obrazovanje inženjera IFEETS (International Federation of Engeneering Education Societees IFEETS).

Cilj je da se, kroz udruživanje i individualnu posvećenost, doprinese poboljšanju kvaliteta inženjerstva. Konferencija je i prilika za predstavljanje industrijskih proizvoda, servisa, tehnologije.

Kroz diskusiju i debatu, učesnici će nastojati da dođu do odgovora na pitanja kao što su: kako zadovoljiti infrastruturne potrebe u vremenu ekonomskih izazova na Zapadnom Balkanu (ZB); te kako nastaviti sa promocijom ekonomskog i društvenog razvoja na ZB u 2023 i u krajnjem kako doprinijeti većoj inovativnosti na ovom prostoru u narednom periodu.

Na sastanku sa albanskom delegacijom, u ime Univerziteta Crne Gore, bio je prof. dr Radovan Stojanović sa Elektrotehničkog fakulteta, generalni sekretar UCG mr Neda Vuksanović i predstavnici Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost i Komunikacijskog i PR centra.  Oni su upoznali albansku delegaciju sa dosadašnjom intenzivnom saradnjom koju UCG ima sa univerzitetima Albanije. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.