Prijem dobrodošlice za Erasmus+ studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost održala je prijem dobrodošlice (Welcome Day) za strane studente koji provode ljetnji semestar 2022/23. na fakultetima Univerziteta Crne Gore u okviru Erasmus+ programa mobilnosti.

Susret sa studentima bio je izvanredna prilika za razmjenu utisaka i iskustava nakon prvih provedenih dana u našoj zemlji. Studentima je pružena mogućnost da saznaju više informacija o organizaciji Univerziteta Crne Gore i sistemu obrazovanja, kao i da dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa boravkom u Crnoj Gori.

Rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ana Dragutinović poželjela  je  studentima dobrodošlicu, ugodan boravak u Crnoj Gori, kao i uspjeh u daljem radu.

U toku sastanka predstavljena je kandidatska sekcija međunarodne Erasmus studentske mreže Podgorica (ESN Podgorica CS), kao i njihove aktivnosti koje će obogatiti Erasmus iskustvo studenata na našem univerzitetu. Planirano je organizovanje jednodnevnih ekskurzija po crnogorskim gradovima, posjeta kulturno-istorijskih znamenitosti, kao i društveno-kulturne aktivnosti.

U toku sastanka studenti su imali priliku da se upoznaju sa članovima ESN Podgorica CS mreže koji će im pružiti podršku i uljepšati njihov boravak mnogobrojnim aktivnostima i druženjima.

Tradicionalno, nakon prijema, strani studenti i čanovi ESN-a su zasadili drvo masline i time istakli važnost društvene odgovornosti studentske populacije u očuvanju životne sredine. Kroz ovakve aktivnosti Univerzitet Crne Gore nastavlja da doprinosi razvoju koncepta zelenog grada i na taj način utiče na ekološki i društveni razvoj Crne Gore.

Dolazni studenti iz različitih zemalja Evrope sa oduševljenjem su prihvatili učešće u ovakvoj aktivnosti, koja je takođe bila prilika za druženje i upoznavanje studenata sa našim kampusom.

Kancelarija za međunarodnu saradnju je i ovog semestra organizovala kurs crnogorskog jezika za strane studente koji će se održavati dva puta sedmično.

U ljetnjem semestru na Univerzitetu Crne Gore boravi 19 studenta iz osam zemalja: Francuske, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Portugalije, Rumunije, Srbije i Španije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.