Otvoren poziv Fonda za Zapadni Balkan za dostavljanje projektnih prijedloga – MOVE grant




Otvoren poziv Fonda za Zapadni Balkan za dostavljanje projektnih prijedloga – <span class="CyrLatIgnore">MOVE grant</span>

Fond za Zapadni Balkan objavio je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga  (MOVE grant) sa ciljem da podrži i promoviše regionalnu saradnju.

MOVE grant ima za cilj da podrži projekte od regionalnog značaja, kao i jačanje partnerstava u zemljama Zapadnog Balkana. Namijenjen je organizacijama civilnog društva, kao i pojedincima. Kao takav, poziv je otvoren za istraživače, profesore, studente, umjetnike, sportiste. Ukupan iznos za projekte je 250.000 eura.

Oblasti saradnje za koje se može aplicirati su: obrazovanje i naučna saradnja, umjetnost i kultura, ekonomski razvoj, mladi i sport, digitalne inovacije, klimatske promjene, održivi razvoj, mediji.

Rok za dostavljanje prijedloga projekata u okviru ovog poziva je 18. april 2023.

Grant za mobilnost predviđen je za organizacije (do 10.000 eura) i pojednice (do 5.000 eura), i otvara mogućnost apliciranja za kulturne i umjetničke rezidencije, prezentacije istraživačkog rada, stažiranje, studijske posjete, učešće na međunarodnim konferencijama, aktivnosti koje promovišu sport, nauku i obrazovanje, osnivanje ili jačanje partnerstava. Za ovaj grant mogu se prijaviti pojedinci i organizacije iz jedne ili više ugovornih strana Fonda za Zapadni Balkan, kao i organizacije civilnog društva, fakulteti, univerziteti, asocijacije i udruženja.

Grant za povezivanje će obezbijediti dodatna finansijska sredstva za vođenje projektnih aktivnosti za koje već postoje opredijeljena sredstva (sopstvena ili sredstva donatora). Predviđeno je da se grantom finansira 50% troškova projekta. Za iznos do 10.000 eura mogu aplicirati organizacije u jednoj ili više ugovornih strana Fonda za Zapadni Balkan.

Ovaj grant je namijenjen organizovanju ili učešću na događajima na visokom nivou, pripremama studija, analiza, istraživanja, studijskim posjetama, takmičenjima, maratonima i drugim sportskim, naučnim i obrazovnim aktivnostima, promovisanju regionalnih proizvoda ili usluga, formiranju ili jačanju partnerstava od regionalnog značaja. 

Više informacija o načinu i uslovima apliciranja dostupno je na sajtu: https://www.icr.rs/2023/03/22/fond-za-zapadni-balkan-wbf-move-grantovi/

.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.