Relizovana mobilnost osoblja sa partnerskih univerziteta iz Poljske i Rumunije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U periodu od 8. do 12. maja  Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost UCG imala je priliku da ugosti više predstavnika partnerskih univerziteta sa kojima UCG sarađuje u okviru Erasmus+ programa mobilnosti. Mobilnosti predstavnika četiri univerziteta, Univerziteta u Lođu, Univerziteta Lucian Blaga Sibiu, Univerziteta Alba Julija i Univerziteta u Nisi organizovane su kroz niz prezentacija i sastanaka gdje su razmotrene različite teme, poput mogućnosti proširenja i jačanja saradnje, izazova u međunarodnoj saradnji i programima mobilnosti u visokom obrazovanju, promocije programa i servisa podrške za dolazne i odlazne studente.

Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost organizovala je i sastanak sa kolegama iz Kancelarija za projekte, gdje su predstavnici Univerziteta u Lođu imali priliku da saznaju više o učešću UCG u projektima, procedurama, kao i da razmijene svoja iskustva.

Posjeta kolega imala je za cilj da ojača saradnju i doprinese procesu internacionalizacije, jednom od ključnih segmenata politike razvoja UCG, kroz razmjenu iskustava i primjera dobre praske.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.