Učešće predstavnika Univerziteta Crne Gore na Erasmus+ nedjelji obuke osoblja u Poljskoj




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore, posredstvom Erasmus+ programa kreditne mobilnosti, učestvovali su na Međunarodnoj nedjelji za osoblje Varšavske škole ekonomije (SGH), u Poljskoj. 

Međunarodni događaj kao sjajna prilika za razmjenu primjera dobre praske, stvaranje novih vizija i kontakata, ali i za osnaživanje saradnje sa međunarodnim institucijama, okupio je predstavnike univerziteta četiri kontinenta, iz Afrike, Amerike, Azije i Evrope.

Za vrijeme boravka na najprestižnijem poljskom Univerzitetu u oblasti ekonomije, članice administrativnog osoblja UCG imale su priliku da se upoznaju sa tradicijom dugom 116 godina i dinamikom rada na pomenutom Univerzitetu na kojem su istraživački i nastavni programi grupisani u pet različitih koledža.

Učesnici ovog petodnevnog događaja govorili su na temu internacionalizacije visokog obrazovanja, finansiranja međunarodnih projekata i izgradnji studentskog identiteta kroz nastavne i vannastavne aktivnosti. Predstavljene su aktivnosti Univerziteta Crne Gore, kao i struktura i misija ove visokoobrazovne institucije u crnogorskom društvu. Pored toga, prisustvovali su svečanosti organizovanoj u sjećanje na prvi sastanak Senata SGH koji je održan 2. aprila 1925. godine.

 

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.