Erasmus+ saradnja sa Akademijom tehničkih strukovnih studija Beograd




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Saradnja Univerziteta Crne Gore i Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd (Odsjek Beogradska politehnika) u okviru Erasmus+ programa međunarodne kreditne mobilnosti uspostavljena je 2020. godine kad je prijavljen i odobren projekat mobilnosti. Saradnja je inicirana od strane Visoke škole strukovnih studija „Beogradska politehnika“ iz Beograda, koja je nakon reforme postala dio Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd.

U okviru projekta mobilnosti, tokom akademske 2022/23. realizovane su mobilnosti studenata i osoblja.

Profesor i sekretar Beogradske politehnike, Predrag Drobnjak i Dušan Marković posjetili su Univerzitet Crne Gore, dok je saradnica za mobilnost Univerziteta Crne Gore Nikolina Radulović posjetila Beogradsku politehniku. Razgovarano je o nastavku i proširenju saradnje u oblastima od obostranog značaja.

Studentkinja Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore Elena Đurović je veoma uspješno realizovala mobilnost u trajanju od četiri mjeseca na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd na studijskom programu Zaštita životne sredine.

Imajući u vidu da je podnesena prijava za projekat mobilnosti i u novom ciklusu Erasmus+ programa, očekuje se još intenzivnija saradnja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.