Održan Pre-departure day za stipendiste Erasmus+ programa
Održan Pre-departure day za stipendiste Erasmus+ programa

U organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnosti održan je “Pre-departure day" - događaj čiji je cilj informisanje i priprema studenta za odlazak na semestralnu razmjenu.

Početkom svakog semestra organizuje se pripremni sastanak za studente, koji će provesti semestar na nekom od evropskih univerziteta sa kojima Univerzitet Crne Gore ima sklopljenu saradnju u okviru Erasmus+ programa.

“Pre-departure day” okupio je stipendiste Erasmus+ programa, kako bi im se predstavili i pojasnili bitni segmenti njihovog boravka na nekim od partnerskih univerziteta. Posebna pažnja posvećena je neophodnim administrativnim obavezama poput Ugovora o učenju, Ugovora o stipendiji, otvaranje računa po dolasku, i, prije svega, poštovanju procedura i pravila Erasmus+ programa.

Imajući u vidu da odlazak u inostranstvo i studijski boravak na stranom univerzitetu daje pregršt mogućnosti i benefita kako za lični, tako i profesionalni razvoj, a pored toga, za studente predstavlja napuštanje zone komfora, dobitnici Erasmus+ stipendije bili su u prilici da podijele i riješe svoje nedoumice i sumnje, kao i da se pripreme na mogući kulturni šok, koji se vrlo često dešava u prvim danima boravka u potpuno drugačijoj sredini.

U predstojećem zimskom semestru na partnerskim univerzitetima širom Evrope boraviće oko 40 studenata Univerziteta Crne Gore.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.