Uspostavljena saradnja sa Univerzitetom Sakarija u Turskoj




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prorektorica za internaconalizaciju Univerziteta Crne Gore prof. dr Sanja Peković primila je danas delegaciju Univerziteta Sakaria iz Turske, povodom uspostavljanja saradnje sa ovim univerzitetom.

Univerzitet Sakarija, sa više od 50 000 studenata, 17 fakulteta i 37 istraživačkih instituta je među prvih 10 univerziteta u Turskoj, koja ima oko 200 visokoškolskih institucija, kazali su predstavnici delegacije na sastanku. Nalazi se u gradu Serdivan, u blizini Istanbula. Ima vrlo razvijenu istraživačku i projektnu aktivnost, a nudi obrazovanje iz nauke, tehnologije, inženjerstva i humanističkih znanosti, kao i poslovanja, medicine, prava.

Osim saradnje na polju razmjene studenata i akademskog osoblja, predstavnici oba univerziteta su razmatrali i druge vidove saradnje,  u oblasti nastave, potencijalnih dvojnih diploma i naučnoistraživačkih projekata.  

Delegacija turskog univerziteta, u kojoj su bili prof. dr. Emrah Dogan, prof. dr Ozer Koseoglu,  prof. dr Tuba Tatar i Hakan Demir, izrazila je zahvalnost na otvorenosti UCG za saradnju. 

Na sastanku, na kojem je učestvovala i Ana Dragutinović, rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, razmatrana je mogućnost potpisivanja Memoranduma o saradnji kao okvira za uspostavljanje saradnje u budućnosti.

Univerzitet Crne Gore već ima, u okviru Erasmus+ programa, saradnju sa još 14 turskih univerziteta.

Među njima su: Univerzitet Balikesir, Univerzitet Gazijantep, Tehnološki institut iz Izmira, Univerzitet Hacettepe, Univerzitet u Ankari, Univerzitet u Trakiji, Tehnički univerzitet Bliskog Istoka, Pamukale univerzitet, Univerzitet u Sivasu, Univerzitet Marmara, Univerzitet Akendiz u Antaliji, Tehnički univerzitet u Jildizu, Univerzitet Medenijet u Istanbulu, Dicle Univerzitet i Dokuz Eylul Univerzitet.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.