Stipendije Pekinškog instituta za tehnologiju




 

Pekinški Institut za tehnologiju nudi stipendije studentima Univerziteta Crne Gore iz oblasti nauke i tehnologije, kao i iz oblasti meneđžmenta i humanistike. Za stipendije se mogu prijaviti studenti osnovnih studija (osim prve i druge godine), kao i studenti magistarskih i doktorskih studija.

Institut za tehnologiju u Pekingu nudi  sljedeće stipendije:

1.CSC (China Scholarship Council) stipendije za komplet studije za 5 kandidata za master (2 godine) i doktorske studije (5 godina). CSC stipendiom su obuhvaćeni troškovi školarine i smještaja, zdravstveno osiguranje i dodatak za mjesečne životne troškove (3000 CNY za master i 3500 CNY za doktorske studije).

2.BIT (Beijing Institute of Technology) stipendije za razmjenu za 5 do 10 kandidata osnovnih, master i doktorskih studija  u trajanju od jednog do dva semestra. BIT stipendijama obuhvaćeni su troškovi školarine i smještaja na kampusu.

3.Četvoronedeljni program intenzivnog kursa kineskog jezika za studente koje interesuje nauka, inženjering i kulturna razmjena.

 

Prijave za programe razmjene počinju 1. januara  i traju do 15. aprila 2018. godine.

Prijave za četvoronedeljni program intenzivnog kursa jezika traju do 15. juna 2018. godine.

 

Jedan od uslova za prijem na Institutu za tehnologiju u Pekingu jeste i poznavanje engleskog jezika. Stoga je neophodan TOEFL ( Test of English as a Foregin Language) ili IELTS Academic ( International English Language Testing System Academic) sertifikat. Ukoliko ovi sertifikati nijesu dostupni, biće organizovan onlajn test jezika za aplikante od strane Instituta.

Studenti će imati i mogućnost da, ukoliko žele, godinu dana pohađaju časove jezika prije upisa na matični fakultet, kako bi predavanja mogli slušati na kineskom. Ove troškove takođe pokriva stipendija.

 

Zainteresovani studenti šalju prijave Kancelariji za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore do 10. marta za CSC i BIT stipendije i do 10. juna za kurs jezika.

Individualne prijave poslate Institutu neće biti razmatrane

Dodatne informacije se mogu naći u priloženim dokumentima.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.