EducationUSA i Ambasada SAD u Podgorici organizuju Sajam američkog obrazovanja




<span class="CyrLatIgnore">EducationUSA</span> i Ambasada SAD u Podgorici organizuju Sajam američkog obrazovanja

Savjetodavni centar EducationUSA mreže u Podgorici, u saradnji sa Ambasadom SAD u Podgorici, organizuje Sajam američkog obrazovanja u četvrtak, 5. oktobra, od 17 do 19 časova u hotelu Hilton, Podgorica. Sajam je dio regionalne posjete predstavnika američkih univerziteta jugoistočnoj Evropi u organizaciji EducationUSA mreže tokom koje su slični događaji organizovani u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

Sajam će omogućiti srednjoškolcima i studentima, kao i njihovim roditeljima, nastavnicima i profesorima, da se informišu o fakultetima i univerzitetima u SAD.  Predstavnici osam američkih koledža podijeliće informacije o osnovnim i postdiplomskim programima koje nude, kao i o mogućnostima studiranja u SAD za strane studente. Pored toga, predstavnici Savjetodavnog centra EducationUSA mreže predstaviće usluge koje EducationUSA redovno pruža učenicima i studentima zainteresovanim za studiranje u Sjedinjenim Državama, dok će predstavnici Ambasade SAD i alumnisti podijeliti informacije o programima razmjena koje finansira Vlada SAD.

Sajam je dio šireg programa na kojem sarađuju Ambasada SAD i EducationUSA mreža uz podršku Stejt dipartmenta. Cilj tog programa je promocija mogućnosti studiranja u Sjedinjenim Državama za studente iz inostranstva. 

Ulaz na sajam je besplatan, ali je registracija obavezna putem linka: https://forms.gle/4rfQdBftDie7JyXRA



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.