Konkurs za britanske Chevening stipendije 2023/2024




Konkurs za britanske Chevening stipendije 2023/2024

Britanska ambasada u Podgorici poziva studente da se prijave za stipendiju vlade Velike Britanije - Chevening, namijenjenu budućim studentima postdiplomskog programa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Chevening je međunarodni program stipendiranja vlade Velike Britanije koji ima za cilj da, kroz akademsko iskustvo, stvori svjetske donosioce odluka. Ove stipendije budućim liderima, uticajnim pojedincima i donosiocima odluka iz cijelog svijeta nude jedinstvenu priliku da se profesionalno i akademski razviju, da značajno prošire svoje kontakte, iskuse britansku kulturu, te da izgrade trajne pozitivne odnose s Ujedinjenim Kraljevstvom i ostalim stipendistima ovog programa.

Rok za ovogodišnje aplikacije je 7. novembar 2023. godine, a dodatne informacije možete pronaći na internet stranici https://www.chevening.org/scholarship/montenegro/  i na Facebook stranici Britanske ambasade u Podgorici  www.facebook.com/UKinMontenegro.

Mnogi Chevening stipendisti iz Crne Gore su i aktivni članovi NVO MAUK (Mreža alumnista iz Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori) i mogu podijeliti informacije o svom iskustvu s Chevening stipendijama (www.facebook.com/MAUK.ME).

Više korisnih informacija o postupku prijave dostpuno je na sljedećem linku: https://www.chevening.org/scholarship/montenegro/. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.