Erasmus+ informativni dan 20. decembra u Rektoratu UCG




Erasmus+ informativni dan 20. decembra u Rektoratu UCG

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori organizuje Erasmus+ informativni dan, koji će se održati 20. decembra 2023. godine, s početkom u 09:00 sati, u prostorijama zgrade Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Sa budžetom od 4.3 billion EUR za narednu godinu, Erasmus+ nastavlja da pruža podršku ustanovama visokog obrazovanja i studentima, kao i drugim ciljnim grupama. Saradnja u okviru programa Erasmus+ nastaviće da okuplja ljude i organizacije kako bi zajednički radili na 4 prioriteta programa Erasmus+: inkluzija, aktivno građanstvo i demokratsko učešće, inkluzija i zelena ekonomija. Mogućnosti saradnje u okviru programa Erasmus+ pružaju podršku raznim vrstama projekata od malih partnerstava za saradnju pa sve do inicijative Evropski univerziteti.

Cilj informativnog dana je predstavljanje rezultata Crne Gore u okviru prethodnog Erasmus+ poziva, predstavljanje novina u okviru novog poziva za podnošenje projektnih prijedloga programa Erasmus+, kao i informisanje svih potencijalnih učesnika u ovom programu o akcijama u oblasti visokog obrazovanja za koje je Crna Gora kvalifikovana za učešće.

Nacrt agende za pomenuti događaj je dostupan na sledećem LINKU

Molimo da potvrdite učešće na informativnom danu najkasnije do ponedeljka, 18. decembra 2023. godine na mejl erasmusmontenegro@ac.me.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.