Uspješno održan Erasmus+ informativni dan na Univerzitetu Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na današnjem Erasmus+ informativnom događaju u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, pod nazivom Mogućnosti u okviru programa Erasmus+, predstavljeni su različiti aspekti Erasmus+ programa.

Današnji dan obilježen je značajnim informativnim sadržajem tokom Erasmus+ informativnog dana, održanog u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore pod nazivom "Mogućnosti u okviru programa Erasmus+."

Prisutnima su se obratili prof. dr Veselin Mićanović, prorektor za nastavu na Univerzitetu Crne Gore, Vanja Drljević, direktorica Erasmus+ kancelarije, i Liselotte Isaksson, zamjenica šefa Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori.

Diskusija je obuhvatila različite aspekte Erasmus+ programa, uključujući doprinos unaprijeđenju kvaliteta obrazovanja i analizu uspjeha Crne Gore u prethodnim ciklusima. Govornici su sa prisutnima podijelili naučene lekcije i izazove s kojima se susrijeće zajednica, postavljajući temelje za budući razvoj obrazovanja u zemlji.

Poseban fokus stavljen je na doprinos Erasmus+ programa u širem kontekstu reformi obrazovanja u Crnoj Gori, kao i na važnost integracije Crne Gore u Evropsku uniju kroz aktivno učešće u Erasmus+ inicijativama.

Učesnici su imali priliku upoznati se sa postignućima Crne Gore u sklopu nedavnog Erasmus+ poziva iz 2023. godine, pružajući uvid u trenutne projekte i angažman u aktuelnim inicijativama.

Najave za Erasmus+ poziv 2024. godine su dodatno obogatile diskusiju, istražujući mogućnosti kao što su izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju, razne mogućnosti mobilnosti putem ICM i virtuelnih razmjena, zajednički programi poput EMDM i EMJM, te akcija Žan Monea s ciljem jačanja znanja o Evropskoj uniji.

Ovaj događaj bio je inspirativan trenutak za sve učesnike, a Univerzitet Crne Gore raduje se budućim izazovima i mogućnostima koje će Erasmus+ program donijeti u narednim ciklusima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.