Nedjelja dobrodošlice za Erasmus+ studente na Univerzitetu Crne Gore
Nedjelja dobrodošlice za <span class="CyrLatIgnore">Erasmus</span>+ studente na Univerzitetu Crne Gore

Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Erasmus studentskom mrežom Podgorica (ESN Podgorica) u periodu od 20. do 28. februara u okviru Nedjelje dobrodošlice organizuje niz aktivnosti za Erasmus+ studente koji će provesti ljetnji semestar akademske 2023/2024. godine na našem univerzitetu.

Prvog dana biće upriličen svečani Dan dobrodošlice koji pruža stranim studentima priliku da se upoznaju sa osobljem Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost, te da dobiju sve neophodne informacije o boravku na Univerzitetu Crne Gore. U istom danu, strani studenti će zajedno sa volonterima Erasmus studentske mreže Podgorica posjetiti univerzitetski kampus i učestvovati u simboličnom činu sadnje drveća, čime će doprinijeti ozelenjavanju kampusa i podržati očuvanje životne sredine.

Narednog dana imaće priliku da obiđu Podgoricu, istraže njene znamenitosti i posjete kulturne i istorijske atrakcije grada.

U sklopu Nedjelje dobrodošlice, planiran je izlet u Kotor i Budvu, pružajući stranim studentima priliku da uživaju u ljepotama crnogorskog primorja, istražujući znamenitosti te bogatu kulturu i istoriju.

Događaj koji će zaokružiti Nedjelju dobrodošlice je Interkulturalna noć, planirana za 28. februar. Cilj ovog događaja je upoznavanje sa kulturnim sredinama iz kojih dolaze Erasmus+ studenti, uz istovremeno predstavljanje bogatstva crnogorske kulture i istorije.

Kroz ove aktivnosti, želimo pružiti toplu dobrodošlicu i podršku stranim studenatima te olakšati njihovo integrisanje u akademsku sredinu UCG.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.