Delegacija Univerziteta Crne Gore na Univerzitetu u Kaenu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prošle nedjelje, od 8. do 12. aprila, delegacija Univerziteta Crne Gore boravila je na Univerzitetu u Kaenu, što je jedan od rezultata opšteg bilateralnog ugovora o saradnji između ove dvije visokoobrazovne institucije, u okviru Erasmus+ programa.

Univerzitet u Kaenu, poznat po svojoj dugoj tradiciji i akademskoj izvrsnosti, dom je više od 30.000 studenata i impresivnog spektra fakulteta koji pokrivaju širok dijapazon disciplina. Ovaj univerzitet se posebno ističe u oblastima humanističkih nauka, prirodnih nauka i društvenih nauka, čineći ga idealnim mjestom za razmjenu znanja i novih ideja.

Tokom boravka, delegacija Univerziteta Crne Gore imala je priliku ne samo da se upozna sa akademskim programima i mogućnostima koje Univerzitet u Kaenu nudi, već i da razgovara o mogućnostima za produbljivanje saradnje kroz zajedničke projekte i istraživanja. Razgovori sa kolegama iz Kaena koji rade na sličnim ili istim projektima doprinijeli su jačanju veza i razmjeni stručnih znanja.

Osim akademskog dijela, domaćini su organizovali i obilazak kulturnih znamenitosti Kaena i šire regije Normandije, pružajući gostima iz Crne Gore uvid u bogatu istoriju i kulturu ovog dijela Francuske. Posebno je bilo zanimljivo posjetiti istorijske lokacije kao što su slavni Kaenski dvorac i Memorijal za mir, koji simbolizuju dugi put od srednjovjekovnih vremena do modernog doba.

Delegaciju Univerziteta Crne Gore su činili prof. dr Nedeljko Latinović iz Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije, dr Rade Grujičić s Mašinskog fakulteta, te iz Rektorata Tanja Radunović i Nataša Pejović. Oni su, tokom boravka, predstavili Univerzitet Crne Gore i ukazali na mogućnosti saradnje. 

Ova mobilnost je još jednom potvrdila značaj međunarodne saradnje i razmjene u obrazovanju, omogućavajući učesnicima da prošire svoje horizonte i doprinesu globalnom akademskom dijalogu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.