Razmjena iskustava sa kolegama Univerziteta Foro Italico u Rimu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnica Komunikacijskog i PR centra Univerziteta Crne Gore, mr Milena Stojnić, posredstvom Erasmus+ programa kreditne mobilnosti, učestvovala je na obuci administrativnog osoblja na Univerzitetu Foro Italico, jednom od brojnih italijanskih institucija visokog obrazovanja sa kojima UCG ima dobru tradiciju saradnje.

Na sastancima sa kolegama iz Kancelarije za multimediju i audiovizuelne sadržaje i Komunikacijskog centra, razgovarano je o različitim temama vezanim za unapređenje i razvoj multimedijalnih projekata unutar univerziteta. Zahvaljujući inicijativi Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta u Rimu, organizovane su diskusije na teme implementacije novih tehnologija, digitalizacije postojeće arhive multimedijalnih materijala kako bi se obezbedila njihova dugotrajna očuvanost i lakša dostupnost i diseminacije KA171 projekta. Dodatno, razmatrane su i mogućnosti za unapređenje multimedijalnih obrazovnih sadržaja i promocije univerziteta kroz multimedijalne kampanje, uključujući korišćenje društvenih medija i video produkcije.

Prilikom petodnevne obuke, predstavljene su aktivnosti Komunikacijskog i PR centra UCG, sa akcentom na godinu jubileja tokom koje se u tom duhu, pod sloganom FuturUM, oganizuje veliki broj događaja do kraja godine.

Univerzitet Foro Italico je državni univerzitet koji predstavlja referentnu tačku u oblasti nauka o ljudskom kretanju i sportu u Italiji, jedini je italijanski i jedan od rijetkih evropskih stručnih univerziteta u potpunosti posvećenih sportskim naukama. Visoko je posvećen evropskoj saradnji i snažno ukorijenjen u svijetu sportskih nauka.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.