Jačanje internacionalizacije kroz Erasmus+ posjetu
Jačanje internacionalizacije kroz Erasmus+ posjetu

U periodu od 27. do 31. maja 2024. Univerzitet Crne Gore bio je domaćin  predstavnika više partnerskih univerziteta sa kojima UCG sarađuje u okviru Erasmus+ programa mobilnosti. Mobilnosti predstavnika univerziteta, Univerziteta Sevilja i Univerziteta u Almeriji iz Španije, Univerziteta Kaen iz Francuske, Univerziteta Ružomberok iz Slovačke i Sveučilišta u Splitu, organizovane su kroz niz prezentacija i sastanaka gdje su razmotrene različite teme, poput mogućnosti proširenja i jačanja saradnje, izazova u međunarodnoj saradnji i programima mobilnosti u visokom obrazovanju, promocije programa i servisa podrške za dolazne i odlazne studente. Predstavnici Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost UCG upoznali su učesnike sa programom Ulyseuss, odnosno, alijansom univerziteta iz Evrope čiji je Univerzitet ponosan član od prethodne godine.

U okviru posjete održane su prezentacije partnerskih univerziteta studentima i zaposlenima Ekonomskog fakulteta,  Mašinskog fakulteta i Metalurško-tehnološkog fakulteta, sa kojima su razmijenili korisna iskustva i postavili temelje dalje saradnje. Studenti su bili u prilici da se upoznaju sa akademskom i vannastavnom ponudom partnerskih univerziteta, kao i da direktno postave pitanja samim predstavnicima gostujućih univerziteta za koje postoje otvoreni pozivi za mobilnost u narednom semestru.

Gostujuće Erasmus+ mobilnosti imale su za cilj da ojačaju saradnju i doprinesu procesu internacionalizacije, jednom od ključnih segmenata politike razvoja UCG, kroz razmjenu iskustava i primjera dobre praske.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.