Međunarodna nedelje obuke osoblja na Univerzitetu Crne Gore




Međunarodna nedelje obuke osoblja na Univerzitetu Crne Gore

Foto galerija

U periodu od 27. do 31. maja 2024. Univerzitet Crne Gore bio je domaćin  predstavnika više partnerskih univerziteta sa kojima UCG sarađuje u okviru Erasmus+ programa mobilnosti. Mobilnosti predstavnika univerziteta, Univerziteta Sevilja i Univerziteta u Almeriji iz Španije, Univerziteta Kaen iz Francuske, Univerziteta Ružomberok iz Slovačke i Sveučilišta u Splitu, organizovane su kroz niz prezentacija i sastanaka gdje su razmotrene različite teme, poput mogućnosti proširenja i jačanja saradnje, izazova u međunarodnoj saradnji i programima mobilnosti u visokom obrazovanju, promocije programa i servisa podrške za dolazne i odlazne studente. Predstavnici Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost UCG upoznali su učesnike sa programom Ulyseuss, odnosno, alijansom univerziteta iz Evrope čiji je Univerzitet ponosan član od prethodne godine.

U okviru posjete održane su prezentacije partnerskih univerziteta studentima i zaposlenima Ekonomskog fakulteta,  Mašinskog fakulteta, Metalurško-tehnološkog fakulteta, i Filološkog fakulteta sa kojima su razmijenili korisna iskustva i postavili temelje dalje saradnje. Studenti su bili u prilici da se upoznaju sa akademskom i vannastavnom ponudom partnerskih univerziteta, kao i da direktno postave pitanja samim predstavnicima gostujućih univerziteta za koje postoje otvoreni pozivi za mobilnost u narednom semestru.

Međunarodna nedelja obuke osoblja imala je  za cilj da ojačaju saradnju i doprinesu procesu internacionalizacije, jednom od ključnih segmenata politike razvoja UCG, kroz razmjenu iskustava i primjera dobre praske.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.