Poziv studentima za posjetu Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju




Ministarstvo nauke Crne Gore uputilo je poziv svim studentima završne (specijalističke) godine kao i budućim i trenutnim studentima master i doktorskih studija bioloških, medicinskih i biotehničkih nauka za prijavu zainteresovanosti za studijsku posjetu Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju (EMBL) u Hajdelbergu. Posjeta će se obaviti u periodu 15. do 17. novembra 2018. godine. Svi troškovi posjete (put, smještaj i dnevnice) su obezbijeđeni od strane Ministarstva nauke i EMBL-a.

Posjeta je sastavni dio godišnjeg plana realizacije pristupanja Crne Gore EMBL-u (European Molecular Biology Laboratories) i EMBO-u (European Molecular Biology Organisation). Svrha posjete je da se naši najbolji studenti – budući istraživači iz ove oblasti, upoznaju sa laboratorijama ove prestižne organizacija kao i mogućnostima za njihovo dalje usavršavanje.

Krajni rok za prijavu je 24. oktobar 2018. godine.

Prednost će imati studenti viših nivoa studija.

Uz popunjen prijavni formular potrebno je dostaviti:

  1. Motivaciono pismo
  2. CV (biografija sa bibliografijom)
  3. Uvjerenja o položenim ispitima na prethodnim nivoima studija koja sadrži prosječne ocjene studenta (Bečelor, Specijalističke i Master studije)

 

Komisija će na osnovu pristiglih dokumenata sačiniti rang listu kandidata, a konačan izbor će biti urađen nakon obavljenog intervjua sa njima.

Prijave dostaviti  na djurdjina.bulatovic@mna.gov.me i kabinet@mna.gov.me

Ovdje možete preuzeti Prijavni formular.

 

Više informacija o Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju i Evropsko organizaciji za molekularnu biologiju možete naći na: www.embo.org www.embl.de

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.