Otvoren Treći poziv za predloge projekata u okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa 2014 - 2020




 Otvoren Treći poziv za predloge projekata u okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa 2014 - 2020

Treći poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa 2014-2020. otvoren je od 28. januara do 8. marta 2019. godine (do 14h)

 
Dunavski transnacionalni program pruža finansijsku podršku projektima koji doprinose razvoju inovativnog i održivog Dunavskog regiona.
 
Tematske oblasti relevantne za ovaj poziv kao i opredijeljena sredstva za svaki cilj ponaosob možete pogledati ovdje
 
Dostavljanje projektnih prijava u okviru Trećeg poziva odvija se u dvije faze:
 

U prvom koraku, podnosioci projektnih prijava treba da dostave Iskaz interesovanja (Expression of Interest) putem elektronskog sistema praćenja programa (eMS) u kojem će predstaviti logiku intervencije i stratešku važnost projekta za Dunavski program. U ovoj fazi nije potrebno dostavljati prateću dokumentaciju.

U drugom koraku, podnosioci projektnih prijava koji su uspešno prošli proces selekcije biće pozvani da dostave kompletnu prijavu - popunjen prijavni obrazac (Application Form – AF) sa detaljnijim informacijama o projektu koji će biti osnova za ocjenjivanje predloga projekta. 

Dokumentaciju za prijavu uz detaljnije informacije o pozivu, možete pronaći na internet stranici Dunavskog transnacionalnog programa: http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/third-call-for-proposals ili se informisati putem nacionalne kontakt osobe za Dunavski transnacionalni program: milos.markovic@gsv.gov.me , Kancelarija za evropske integracije.

Budžet Trećeg poziva iznosi 60 miliona eura, od čega je 3,3 miliona opredijeljeno za aplikante iz država korisnica pretpristunih fondova EU (IPA). Maksimalna stopa kofinansiranja iznosi 85%.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.