U Rektoratu održan Welcome day za strane studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju, danas je u Rektoratu Univerziteta Crne Gore održan Welcome day za strane studente na razmjeni, koji će posredstvom različitih programa mobilnosti (CEEPUS, Erasmus+) boraviti na fakultetima UCG.

Susret je bio prilika za razmjenu prvih utisaka i iskustava studenata iz Italije, Francuske, Poljske, Portugalije i Španije sa Univerzitetom i fakultetima, pričalo se o organizaciji nastave, predstavljene su planirane aktivnosti Kancelarije usmjerene na strane studente i profesore.

Studenti su imali priliku da odgledaju promotivni film na kom su prikazane sve fakultetske jedinice Univerziteta Crne Gore.

Takođe, menadžer Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ana Dragutinović, poželjela je studentima dobrodošlicu, ugodan boravak u Crnoj Gori, kao i uspjeh u daljem radu.

Kancelarija  je organizovala kurs crnogorskog jezika za sve strane studente, a časovi se održavaju u zgradi Rektorata dva puta nedjeljno.

Planirane su i aktivnosti koje podrazumijevaju ekskurziju do Cetinja i Kotora, gdje će se studentima predstaviti kulturno-istorijske i umjetničke znamenitosti ova dva grada, kao i posjeta nekim znamenostima karakterističnim za Crnu Goru.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.