Studenti podijelili iskustva sa Erasmus + programa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Panel diskusija „Budi i ti dio uspješnih priča - Iskoristi EU programe!“, organizovana od strane Generalnog sekretarijata Vlade, u okviru projekta "Ja za Evropu, Evropa za mene" (EU4ME), a u saradnji sa nacionalnom Erasmus kancelarijom i Univerzitetom Crne Gore, danas je održana u Studentskom sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.

Studentima su se, u uvodnom dijelu, obratile šefica nacionalne Erasmus kancelarije Vanja Drljević i zamjenica šefa sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Audrone Urbonaviciute.

Nakon uvodnih obraćanja svoja iskustva podijelili su sadašnji i svršeni studenti, korisnici EU programa: Denis Tahirović (UCG), Anđela Mićanović (UCG), Tara Lipovina (UCG), Dragan Čabarkapa (UCG), Ines Odalović (UNIM), Lazar Pavićević (UDG) i Luka Račić (UDG).

Prisutni su imali priliku da se informišu o iskustvima studenata koji su proveli semestar ili dva na univerzitetima u Estoniji, Finskoj, Italiji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Španiji.

Panelisti su govorili o značaju programa Erasmus + za obrazovanje i obuku mladih, usavršavanju koje se stiče u profesionalnom smislu,  prilikama i mogućnostima koje stipendije pružaju, kao i šansi da se stekne samostalnost i na taj način otkriju vlastiti potencijali.

Moderator panela bila je Nikolina Radulović iz Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere Univerziteta Crne Gore.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.