Održana prezentacija Chevening stipendija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U saradnji sa Kancelarijom za međunarodnu saradnju, danas je u Rektoratu Univerziteta Crne Gore održana prezentacija Chevening stipendija koje su dio globalnog programa stipendiranja Vlade Velike Britanije.

Kako je objašnjeno, stipendije pokrivaju sve troškove, a namijenjene su talentovanim profesionalcima, budućim liderima za master nivo na bilo kojem od vodećih britanskih univerziteta.

Program Chevening stipendija odnosi se na jednogodišnje postdiplomske studije u Velikoj Britaniji, a finansira ga britansko Ministarstvo spoljnih poslova sa svojim partnerskim organizacijama.

Naglašeno je da je za apliciranje neophodno priložiti dvije preporuke u formi pisma napisane na engleskom jeziku, važeći pasoš/ličnu kartu, prepise ocjena sa fakulteta (osnovne, postdiplomske studije), izbor tri različita programa i dokaz o najmanje dvije godine radnog iskustva.

Prezentacija je održana u organizaciji Alumni asocijacije Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori "Mauk", ispred koje su govorile Ana Mijanović i Jovana Miljanić i naglasile da je u procesu popunjavanja onlajn aplikacije najvažnije opisati svoje liderske vještine i sposobnosti, razmisliti kako najbolje izgraditi svoju globalnu mrežu kontakata sa drugim profesionalcima u UK, objasniti kako će prethodno iskustvo biti relevantno za postizanje profesionalnih ciljeva, kao i koja je vizija sospstvene karijere.  

Prisutni studenti su imali priliku da dobiju odgovore na pitanja i razriješe nedoumice vezane za proces apliciranja, kao što su uslovi koje treba da zadovoljava određeni aplikant, iznos stipendije, kao i mnoga druga.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.