Predstavnici Univerziteta Crne Gore pohađali Erasmus obuku u Solunu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Aristotelovom Univerzitetu u Solunu (AUTH) je od 14. do 18. oktobra 2019. godine održana obuka za administrativno osoblje u sklopu Erasmus programa pod nazivom 9th Erasmus Staff Training Week, koju su ispred Univerziteta Crne Gore pohađali MSc Maja Škurić, stručni saradnik za cjeloživotno učenje i Miodrag Zarubica, direktor Centra Informacionog sistema. Ovom događaju su prisustvovali predstavnici sa ukupno 23 univerziteta i akademija iz Evrope.  

Učesnicima obuke je kroz retrospektivnu prezentaciju prikazan rad Aristotelovog Univerziteta u Solunu još od 1925. Godine, koji važi za najveću visokoobrazovnu instituciju u Grčkoj,  u čijem sastavu se nalazi 41 fakultet i na kojem nastavu pohađa preko 60000 studenata. Do sada je na ovom univerzitetu školovano preko 10000 inostranih studenata. Sa 174 međuinstitucionalna sporazuma (od kojih je 30% potpisanih sa visokoobrazovnim institucijama sa Balkana i crnomorskih zemalja), preko 1200 razmjena administrativnog osoblja, više od 1.000 studentskih razmjena i uvedenim digitalizovanim procedurama za Erasmus+ mobilnosti, Aristotelov Univerzitet u Solunu svakako predstavlja jedan od najboljih primjera dobre prakse u implementaciji Erasmus+ međunarodne kreditne mobilnosti u okruženju.   

Na radionicama je bilo riječi i o pripremi i upravljanju Erasmus+ KA2 projektima, vođenju Erasmus+ studentskih mobilnosti i Social Erasmus-u. Prikazane su osnovne karakteristike digitalizovanih procedura za Erasmus+ mobilnosti kao i iskustva u implementaciji Erasmus+ međunarodne kreditne mobilnosti. Takođe, rukovodioci pojedinih start-up i spin-off firmi su predstavili izlazne rezultate svojih projekata učesnicima navedene obuke.

Ovom prilikom se predstavnici Univerziteta Crne Gore zahvaljuju kolegama iz Kancelarije za evropske obrazovne programe i Kancelarije za međunarodnu saradnju Aristotelovog Univerziteta u Solunu na pozivu da pohađaju ovu obuku.

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.