Održana promocija stipendija Vlade Republike Mađarske za akademsku godinu 2020/2021




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Promocija stipendija Stipendium Hungaricum Vlade Republike Mađarske za akademsku godinu 2020/2021, uz saradnju Kancelarije za međunarodnu saradnju, održana je danas u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

Predstavnici mađarske ambasade u Crnoj Gori detaljno su objasnili šta podrazumijeva program koji i ove godine našim studentima nudi master, doktorske, istraživačke i ostale stipendije.

Osnovna misija ovog programa, prema njihovim riječima, je da poveća broj stranih studenata u Mađarskoj i podstakne mađarske visokoškolske obrazovne institucije da privuku vrhunske strane studente kojih je trenutno 30 000, a među njima su i studenti Univerziteta Crne Gore.

Kako je istaknuto, stipendije uključuju besplatnu školarinu, mjesečnu stipendiju, smještaj u studentskom domu i zdravstveno osiguranje.

Aplikacije se šalju u onlajn formatu, kako su naveli, a aplikanti, nakon što je njihova aplikacija prihvaćena dobijaju potvrdu od odabranog Univerziteta.

Studenti koji su prisustvovali promociji stipendije imali su priliku da dobiju odgovore na pitanja i razriješe nejasnoće vezane za uslove koje treba da zadovoljava određeni aplikant, procesu apliciranja i studijskim programima koje pomenuta stipendija nudi.

 

 

Detaljnije informacije o stipendijama i načinu apliciranja dostupne su na internet stranici: http://studyinhungary.hu/study-in-hungary/menu/stipendium-hungaricum-scholarship-programme



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.