Rektorat, 23.01.2020

Održan pripremni sastanak za odlazne studente u ljetnjem semestru akademske 2019/2020.godineU organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore, u Rektoratu je održan sastanak sa studentima koji će tokom ljetnjeg semestra tekuće akademske 2019/2020. godine, boraviti na nekom od partnerskih univerziteta sa kojima naš univerzitet ima saradnju u okviru Erasmus+ programa mobilnosti, finansiranog od strane Evropske komisije.

Cilj sastanka, prvenstveno, bio je upoznavanje sa studentima pred njihov odlazak na mobilnost, kao i razmjena iskustava i informacija vezanih za pripreme za mobilnost. Studenti su bili u prilici da dobiju odgovore na pitanja koja se tiču boravka na stranom univerzitetu, posebno u toku prvih sedmica razmjene.

Teme sastanka su bile raznovrsne: izdavanje vize, sastavljanje i izmjena Ugovora o učenju (Learning agreementa), isplata mjesečne stipendije i ostala praktična pitanja vezana za odlazak na razmjenu.

Studente smo uputili na sve ono šta ih čeka u stranoj zemlji, ali i dali savjete kako da prevaziđu prepreke na koje će neminovno nailaziti, kao i kulturni šok, koji je kod mnogih studenata prisutan, posebno u prvom mjesecu razmjene.

Koristimo priliku da naglasimo  da će u ljetnjem semestru 2020.godine na razmjenu poći preko 80 studenata različitih jedinica Univerziteta Crne Gore.

Zasposleni iz Kancelarije za međunarodnu saradnju poželjeli su studentima sreću u predstojećem periodu, uz želju da steknu nova znanja i uspomene, a da prilikom sljedećeg viđenja podijele svoje iskustva sa novim polaznicima Erasmus+ programa.

 

Broj posjeta : 374