Konkurs za ideje projekta Ecapital Culture otvoren do 20. aprila




Konkurs za ideje projekta Ecapital Culture otvoren do 20. aprila

Konkurs za Adriatik start-up školu  Ecapital Culture - Adriatic start-up School 2020,  koja će se održavati u Ankoni (Italija), otvoren je do 20. aprila 2020. godine.

Ova škola usmjerena je na mlade ljude iz zemalja Jadransko-jonske makro regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija, Slovenija), motivisane da rade posao usmjeren na jačanje kulturne baštine ove regije.

Škola Mole Vanvitelliana (Ankona - Italija) započeće rad 1. juna i završiti 31. jula 2020. godine.

Glavna svrha projekta je ekonomki razvoj kulturnog turizma, kroz kreativnost i talenat mladih budućih poduzetnika. Kulturna baština jadranske makro regije pruža mogućnost razvoja inovacija koje privlače kulturni turizam od posebnog interesa i ekonomske vrijednosti.

Prva izdanja, provedena u 2015. i 2016. godini, postigla su uspjeh i međunarodnu važnost, uključivši više od 60 mladih učesnika iz Makro Regije koji su razvili svoju poslovnu ideju kroz provedbu vlastitog poslovnog plana.

Ovo peto izdanje projekta promoviše i finansira Fondacija Marke, Trgovačka komora Ankona, Politehnički univerzitet regije Marke, Grad Ankona i Marke, a upućuje se mladim budućim preduzetnicima iz različitih država makro regije (specifični Poziv je posvećen mladima iz regije Marke u Italiji), koji će imati priliku pohađati školu i biti besplatni domaćin u Ankoni dva mjeseca zahvaljujući stipendijama koje nudi Fondacija Marke.

Sve dodatne informacije možete naći u brošuri koja se nalazi u prilogu ili kontaktirati startupschool.ecapital.it.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.