Broj dolaznih studenata na Univerzitetu Crne Gore najveći u ovom semestru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Za 27 stranih studenata na razmjeni, koji u okviru Erasmus+ programa borave na fakultetima UCG, danas je u Rektoratu UCG održan tradicionalni Welcome day u organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju.

Studenti iz Bugarske, Italije, Hrvatske, Portugalije, Poljske, Turske, Španije i Italije, koji borave na Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu političkih nauka, Filološkom fakultetu, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, Građevinskom fakultetu, Mašinskom fakultetu i Pomorskom fakultetu Kotor, sumirali su prve utiske i iskustva, a razgovaralo se i o organizaciji nastave i planiranim aktivnostima Kancelarije, usmjerenim na dolazne studente i profesore. Pored akademskih i praktičnih tema, studenti su imali priliku da se upoznaju sa kratkim istorijatom Univerziteta Crne Gore i njegovom strukturom i na taj način upoznaju sa svih 19 fakultetskih jedinica.

Planirane su i kulturno-edukativne aktivnosti koje podrazumijevaju ekskurzije  i posjete predjelima i znamenostima karakterističnim za Crnu Goru.

Iz Kancelarije za međunarodnu saradnju su poželjeli studentima dobrodošlicu, ugodan boravak u Crnoj Gori, kao i uspjeh u daljem radu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.