Održan webinar „Erasmus kafa na distanci“




U četvrtak, 30. jula održan je webinar o Erasmus programu u doba korone pod nazivom „Erasmus kafa na distanci“ u organizaciji Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori i EU Info Centra.

Pored predstavnice Kancelarije za međunarodnu saradnju, Nikoline Radulović, na webinaru su govorili i Rina Muhaj ispred Nacionalne Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori, Mirela Kalamperović ispred ADP Zid, kao i volonterka European Solidarity Corps programa  Jelena Zečević koja trenutno boravi u Italiji, dok je webinarom moderirala Ana Popović iz EU Info Centra.

Više od 50 učesnika, iz različitih ciljnih grupa, imali su priliku da čuju o različitim projektima i inicijativama namijenjenim studentima u okviru Erasmus+ programa, ali i promjenama koje je prouzrokovala pandemija COVID-19. Učesnici su iskazali veliko intresovanje za međunarodnu kreditnu mobilnost, koja je svakako najprivlačniji program kad je u pitanju razmjena u svrhu studiranja. Svim učeniscima biće proslijeđeni korisni linkovi, uputstva i kontakti, kako bi otklonili sve potencijalne nedoumice kada je u pitanju Erasmus+ program.

Forma webinara je jedan od načina prilagođavanje trenutnim epidemiološkim uslovima, ali i još jedan od načina na koji se Erasmus + program može uspješno promovisati.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.