Nacionalni Trening ESN mreže: Podsticanje internacionalizacije i dijeljenje najboljih praksi




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Članovi ESN Podgorica mreže učestvovali su na nedavno održanom Nacionalnom treningu posvećenom ESN mrežama, pogotovo mrežama u razvoju, pod nazivom "EUnity in Diversity". Trening je održan u organizaciji Erasmus studentske mreže Hrvatska u Splitu, u oktobru mjesecu ove godine. Ovom događaju prisustvovali su članovi ESN organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Glavni fokus ovog okupljanja bio je unapređenje efikasnosti Erasmus studentske mreže (ESN) i stvaranje povoljnog okruženja za dolazne studente. Kroz saradnju i dijeljenje najboljih praksi, cilj je bio promovisati internacionalizaciju i pružiti još bolje iskustvo studentima koji učestvuju u Erasmus+ programima.

Ovaj događaj poslužio je kao dragocjena platforma za članove ESN-a da razmjenjuju ideje, strategije i iskustva u vezi sa studentskom mobilnošću, osiguravajući da internacionalni studenti dobiju najbolju podršku i prilike tokom svog boravka u inostranstvu.

Izražavamo zahvalnost Erasmus studentskoj mreži Split što je bila domaćin ovog događaja i svim učesnicima na njihovoj posvećenosti, unapređenju internacionalizacije i izvrsnosti unutar ESN zajednice.

Pratite nas za više informacija i inicijativa usmjerenih ka stvaranju intezivnijeg i inkluzivnijeg međunarodnog studentskog društva.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.