Učešće na obuci EURAXESS mreže Srbije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na poziv EURAXESS mreže Srbije, Nikolina Radulović je učestvovala na obuci 5. i 6. juna na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Obuka je bila namijenjena članicama EURAXESS mreže Srbije: BHO Univerzitet u Nišu i EURAXESS centri: Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Kragujevcu i Univerzitet Metropolitan.

Pored predstavnika EURAXESS mreže Srbije, učestvovali su i predstavnica BHO Bugarske, Svetlana Dimitrova i predstavnica British Council-a Krassimira Tantcheva.

Teme obuke bile su: EURAXESS portal, razvoj karijere istraživača, usluge i alati u okviru EURAXESS mreže, kao i razmjena iskustava u pružanju pomoći razvoju karijere istraživača.

Pored prezentacija i teorijskog dijela obuke, učesnici su bili u prilici da praktično koriste EURAXESS portal u računarskoj sali Mašinskog fakulteta.

Ova studijska posjeta doprinijeće da se ojača kapacitet servisnog centra na Univerzitetu Crne Gore, i mreže u cjelini, kroz informisanje o pružanju kvalitetne usluge istraživačima i sticanje kompetencija koje se odnose na promociju portala među istraživačima. Takođe, uticaće i na jačanje kapaciteta zaposlenih za podršku R&D organizacijama u poslovima finansiranja i partnerstva, i mogućnosti oglašavanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.