Svečano uručene nagrade studentima Univerziteta Crne Gore za najbolje startap ideje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nagrade studentima za tri najbolje startap ideje po konkursu Karijernog centra Univerziteta Crne Gore, uz podršku partnera Crnogorskog elektrodistributivnog centra, Privredne komore Crne Gore,Ambasade Republike Francuske i Francuskog instituta, svečano su uručene danas u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović uručio je prvu nagradu studentu Elektrotehničkog fakulteta UCG Draženu Miniću, za projekat Pametni parking, u vrijednosti od 3.000 eura. 

"Konkurs predstavlja prvi korak ulaska studenata u startap zajednicu, a UCG kao akademska i naučna  zajednica je tu da im pomogne i da ih afirmiše na tom putu”, rekao je rektor Božović.

Rektor Božović je uputio čestitke svim studentima i izrazio posebnu zahvalnost  partnerima, iskazavši uvjerenje da će budućim aktivnostima, u sadejstvu sa njima, studente učiniti prepoznatljivim u globalnoj startap zajednici.

 Drugu nagradu, u vrijednosti od 1.500 eura, uručio je rukovodilac operativne direkcije CEDIS-a Vladimir Ivanović. Ona je takođe pripala studentima ETF-a, Petru Draškoviću i Ismailu Aljoševiću  za projekat RSO - Recikliraj, sakupljaj i osvoji,

„Nije rijetko da prva iskustva u struci i priznanja za kreativnost održivih ideja odrede dalju karijeru, život i pripreme mlade ljude za tržište rada. Zato su ovakvi projekti važni jer im omogućavaju da taj prvi korak pažljivo naprave”, kazao je Ivanović.

U ime Privredne komore Crne Gore,  v.d. predsjednica Nina Drakić, uručila je treću nagradu, u vrijednosti od 1.000 eura, studentima Ekonomskog fakulteta – Anđeli Perazić i Abedin Orahovac, za idejni projekat AD “SolarSeed” - Solarna poljoprivredna farma.  

“Sklonost ka biznisu u vašim godinama presudno je važna za uspješnu biznis budućnost svakog od vas, a samim tim i za napredak crnogorske privrede i ekonomije”, kazala je Drakić.  

Ono što je novina u odnosu na prethodni konkurs jeste što je ove godine obezbijeđena i posebna nagrada u saradnji sa francuskom ambasadom u Crnoj Gori – putovanje na najveći svjetski startap kampus u Parizu- Station F.

Ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori NJ.E. Kristijan Timonije uručio je nagradu – trodnevno putovanje u svjetski startap kampus Station F, namijenjenu za jednog predstavnika tri nagrađena projekta. Riječ je o projektima: Pametni parking, Dražen Minić sa ETF- a, Glob Explore,  Petar Drašković i Ismail Aljošević (ETF), i projekat NFT Go, Andrija Peruničić sa ETF-a i  Igor Mihajlović, sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Ambasador je izrazio uvjerenje da će studenti, nakon putovanja u startap kampus, vratiti sa novim i unaprijeđenim idejama i projektima, te da ovakve aktivnosti zaslužuju podršku jer mijenjaju svijet na bolje.

 

FOTO album

 

Medijske objave:

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/575243/urucene-nagrade-studentima-ucg-a-za-najbolje-startap-ideje

https://www.portalanalitika.me/clanak/svecano-urucene-nagrade-studentima-univerziteta-crne-gore-za-najbolje-startap-ideje

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/341060/nagradjeni-studenti-za-napredne-startap-ideje.html

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.