Poziv studentima na Info dan o ICT Cortex akademiji




Poziv studentima na Info dan o ICT Cortex akademiji

Karijerni centar Univerziteta Crne Gore poziva sve zainteresovane studente da u srijedu, 1. decembra na Elektrotehničkom fakultetu u sali Elektro group, prisustvuju održavanju Info dana na kojem će im biti predstavljeni programi edukacije u okviru Cortex akademije. Početak je u 13h, a predviđeno trajanje je 2h.

Na Info danu će, pored predstavnika izvršne kancelarije ICT Cortex-a, biti i predstavnici članica klastera ICT Cortex, koji će studentima dati više informacija o edukativnim programima koji su u ponudi.

Znanje je izbor - prijavi se na Cortex akademiju i pripremi se za karijeru u IT industriji

Prijave za krovni program edukacije članica klastera ICT Cortex (Amplitudo, Alicorn, Bild studio, Codeus, Coinis, Data Design, Digital Bee, Logate, Oykos Development, Omnitech, Sky Sat) u okviru Cortex akademije su otvorene, a kapacitet je oko 400 slobodnih mjesta.

“Kao zaseban segment Cortex akademije jesu objedinjeni programi edukacije članica klastera, koji su namijenjeni djeci, studentima, srednjoškolcima ali i svima onima koji žele da se specijaliziraju, prekvalifikuju ili unaprijede postojeća znanja u nekoj od oblasti ICT-a. Preko zvaničnog sajta Cortex akademije, u narednih mjesec dana, svi zainteresovani moći će da se prijave na preko 50 kurseva iz 5 oblasti: projektnog menadžmenta, marketinga, programiranja, softver testiranja i dizajna.“ - saopšteno je iz ICT Cortex-a. 

Svi zainteresovani se za edukacije mogu prijaviti putem sajta: academy.ictcortex.me do 22.12.2021, nakon čega slijedi proces selekcije, dok je početak edukacije oplaniran za februar 2022. godine. Neki od ponuđenih kurseva su: Programiranje web aplikacija - usmjerenje frontend i backend, Programiranje hardvera, Game development, Osnove web kodiranja, Linux i mrežni administrator, Data Science for Dummies, Deploying of Machine Learning, Digitalni marketing, i brojni drugi. Veći dio kurseva je besplatan, dok se neki i plaćaju. Uz kurseve koje će spovesti članice klastera, data je mogućnost prijave na preko 34 online edukativna programa kojima će se moći pristupiti online, preko Cortex platforme. 

Pored krovnog programa edukacije članica klastera, Cortex akademija obuhvatiće i programe koje ICT Cortex inicira i sprovodi samostalno ili sa eksternim partnerima. Svi pomenuti projekti imaće za cilj jačanje korporativnog obrazovanja i pružanje doprinosa obrazovnom sistemu kroz angažman privrede na polju modernizovanja nastavnih planova i edukacije kadra.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.