Održan Info dan o ICT Cortex akademiji na ETF-u, prijave za edukacije do 22. decembra




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U cilju promovisanja programa edukacija u okviru Cortex akademije, u sali Elektro group na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, održan je Info dan za čiju su se organizaciju pobrinuli predstavnici izvršne kancelarije ICT Cortex-a i Karijerni centar Univerziteta Crne Gore.

Na Info danu su, pored predstavnika izvršne kancelarije, riječ imali i predstavnici kompanija koje su dio klastera ICT Cortex-a, a svima je cilj bio da sa prisutnim studentima podijele informacije o edukativnim programima i kursevima koje kompanije pružaju u okviru ove akademije. Pored predstavnika izvršne kancelarije ICT Cortex-a, koji su podijelili detaljnije informacije o Cortex akademiji i načinima prijavljivanja, prezentacije o programima obuke i kursevima u okviru Cortex akademije studentima su održali predstavnici kompanija koje će držati kurseve: Milutin Pavićević (Alicorn), Stefan Aleksić (Amplitudo), Miloš Odalović (Codeus), Tamara Jelić (Coinis), Filip Anđelić (Oykos development), Brano Bukilić (Data Design), Goran Šuković (Logate), Anđela Sekulić (Omnitech), Vladimir Glušac (Sky Sat) i predstavnik Optimus consulting-a.

Predstavnici kompanija govorili su o detaljima edukativnih programa i načinu prijavljivanja na kurseve i usavršavanja koja im se nude i bliže upoznali prisutne studente, potencijalne korisnike edukacija, sa svim pojedinostima u vezi sa ovim projektom.

Studentima koji su se odazvali u velikom broju predstavljene su i mogućnosti stipendiranja u okviru Konkursa Glavnog grada za dodjelu stipendija za studijsku 2021/22. godinu.

Svi zainteresovani se za edukacije mogu prijaviti putem sajta: academy.ictcortex.me do 22. decembra 2021, nakon čega slijedi proces selekcije, dok je početak edukacije oplaniran za februar 2022. godine. Neki od ponuđenih kurseva su: Programiranje web aplikacija - usmjerenje frontend i backend, Programiranje hardvera, Game development, Osnove web kodiranja, Linux i mrežni administrator, Data Science for Dummies, Deploying of Machine Learning, Digitalni marketing, i brojni drugi. Veći dio kurseva je besplatan, dok se neki i plaćaju. Uz kurseve koje će spovesti članice klastera, data je mogućnost prijave na preko 34 online edukativna programa kojima će se moći pristupiti online, preko Cortex platforme. 

Najboljim polaznicima akademije biće obezbijeđeno zaposlenje u nekoj od IT kompanija članica klastera ICT Cortex.

Svi predstavljeni projekti za cilj imaju jačanje korporativnog obrazovanja i pružanje doprinosa obrazovnom sistemu kroz angažman privrede na polju modernizacije nastavnih planova i edukacije kadra.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.