Zaigraj na krilima svoje kreativnosti: ljetnji akademski kurs za izradu video igara




Zaigraj na krilima svoje kreativnosti: ljetnji akademski kurs za izradu video igara

Studentska organizacija BEST (Board of European Students od Technology), koja od 1989. godine radi na razvoju mladih u Evropi, organizuje ljetnji akademski kurs na temu „It’s time to gamify! Apply for XP“.

Kurs će se održavati sedam dana - pet dana u Podgorici i dva dana u Kotoru, u periodu od 21. do 28. jula. Učesnici će u periodu dok su u Podgorici imati priliku da se, kroz rad sa tutorima, mentorima i predavačima, upoznaju sa procesom stvaranja video igre, upoznaju sa različitim programima za kreiranje video igara, kao i da kroz kolaborativni rad sa drugim učesnicima i predavačima kreiraju svoju video igru, čime će moći da prikažu svoju kreativnost i sve stečene vještine. Na kursu će biti ugošćeno dvadeset studenata iz Evrope kao i studenti iz Crne Gore za koje će aplikacije biti otvorene od 6. jula.

Prijave za kurs otovrene su do 16. jula, a prijavljivanje se vrši preko google forme čiji je link u nastavku: https://forms.gle/CZRtFz1UDtVRKUy17. Takođe, na instagram profilu organizacije BEST studenti se mogu dodatno informisati o kursu (https://www.instagram.com/best_podgorica/).

Spremna je široka lepeza zanimljivog sadržaja. Cilj  je da, pored edukativnog dijela, strani participanti nauče i nešto o našoj državi, upoznaju se sa njenim ljepotama i samim tim se jednog dana i vrate ovdje. Nakon 5 dana provedenih u Podgorici, gdje se kurs održava, planiran je put za Kotor gdje će učesnici imati priliku da se odmore i proslave uspješno obavljen kurs.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.