Studenti Univerziteta Crne Gore posjetili startap kampus Station F u Parizu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tri nagrađena studenta Konkursa za najbolju startap ideju, koji je realizovao Karijerni centar Univerziteta Crne Gore, posjetili su najveći svjetski startap kampus Station F u Parizu, Francuskoj, kao dio nagrade, u okviru koje su dobili i novčanu podršku za startap.

Trodnevno putovanje za tri studenta čije su startap ideje određene kao najinovativnije, obezbijedila je Ambasada Republike Francuske i Francuskog instituta u Crnoj Gori. Kampus Station F koji su posjetili nalazi se u Parizu. Osnovan je 2017. godine, a danas ga čini brojna zajednicu investitora, više od 150+ pogodnosti i ponuda, 35 javnih usluga, 600+ događaja i radionica godišnje. Station F nudi upravo ono što je preduzetnicima potrebno za pokretanje i razvoj biznisa. Station F svoj kvalitet dokazuje i brojnim partnerstvima sa prestižnim kompanijama poput Facebook-a, Google Microsoft-a, Ubisoft-a i Zendesk-a.

U pratnji menadžera Karijernog centra, Ivice Todorovića, Station F posjetio je student Prirodno-matematičkog fakulteta Igor Mihajlović, kao i studenti Elektrotehničkog fakulteta Dražen Minić i Ismail Aljošević. Posjeta je upriličena 21. jula kada su studenti obišli kampus, gdje su predstavili svoje inovativne ideje i imali priliku da obogate svoje znanje i povećaju motivaciju za dalji rad.

Da podsjetimo, riječ je o projektima: Pametni parking Dražena Minića, Glob Explore, Petra Draškovića i Ismaila Aljoševića i projekat NFT Go, Andrije Peruničić i Igora Mihajlovića.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.