Studenti Univerziteta Crne Gore posjetili startap kampus Station F u Parizu

23.07.2022


Tri nagrađena studenta Konkursa za najbolju startap ideju, koji je realizovao Karijerni centar Univerziteta Crne Gore, posjetili su najveći svjetski startap kampus Station F u Parizu, Francuskoj, kao dio nagrade, u okviru koje su dobili i novčanu podršku za startap.

Trodnevno putovanje za tri studenta čije su startap ideje određene kao najinovativnije, obezbijedila je Ambasada Republike Francuske i Francuskog instituta u Crnoj Gori. Kampus Station F koji su posjetili nalazi se u Parizu. Osnovan je 2017. godine, a danas ga čini brojna zajednicu investitora, više od 150+ pogodnosti i ponuda, 35 javnih usluga, 600+ događaja i radionica godišnje. Station F nudi upravo ono što je preduzetnicima potrebno za pokretanje i razvoj biznisa. Station F svoj kvalitet dokazuje i brojnim partnerstvima sa prestižnim kompanijama poput Facebook-a, Google Microsoft-a, Ubisoft-a i Zendesk-a.

U pratnji menadžera Karijernog centra, Ivice Todorovića, Station F posjetio je student Prirodno-matematičkog fakulteta Igor Mihajlović, kao i studenti Elektrotehničkog fakulteta Dražen Minić i Ismail Aljošević. Posjeta je upriličena 21. jula kada su studenti obišli kampus, gdje su predstavili svoje inovativne ideje i imali priliku da obogate svoje znanje i povećaju motivaciju za dalji rad.

Da podsjetimo, riječ je o projektima: Pametni parking Dražena Minića, Glob Explore, Petra Draškovića i Ismaila Aljoševića i projekat NFT Go, Andrije Peruničić i Igora Mihajlovića.  

Broj posjeta : 330

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.