Polaznicima četvrte generacije Student business hub programa dodijeljeni sertifikati




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U subotu 10. decembra, u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, održana je poslednja radionica četvrte generacije Student Business Hub programa na kojoj su polaznicima uručeni i sertifikati. Program je realizovan u saradnji Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore i kompanije Balance2business.

Sertifikati su uručeni sledećim studentima Univerziteta Crne Gore: Nikola Babić (Ekonomski fakultet), Nikolina Mraković (Elektrotehnički fakultet), Marija Đukanović (Filološki fakultet), Petar Vuković (Ekonomski fakultet), Marija Vuksanović (Ekonomski fakultet), Anja Tadić (Ekonomski fakultet), Marija Blažević (Pravni fakultet), Sara Dulović (Ekonomski fakultet), Ivana Gorović (Ekonomski fakultet), Marko Stanišić (Pravni fakultet), Anđelina Rakčević (Ekonomski fakultet), Marija Kalezić (Ekonomski fakultet), Dina Ajdarpašić (Ekonomski fakultet), Tamara Terzić (Fakultet političkih nauka), Adelisa Huseinović (Ekonomski fakultet), Anastasija Stanić (Ekonomski fakultet), Dajana Zečević (Fakultet političkih nauka), Maja Pavićević (Ekonomski fakultet) i Jelena Popović (Ekonomski fakultet).

Studenti su se kroz besplatne treninge i radionice u okviru Student Business Hub-a upoznali i usavršili najbitnije praktične vještine današnjice, kao pripremu za buduće poslovne poduhvate. Program se realizovao kroz tri cjeline, gdje su studenti na početku dublje upoznali sebe, šta zaista žele od svoje budućnosti i na koji način mogu dostići definisani cilj ("Karijerni potencijal"); nakon toga savladali su praktične vještine koje će im omogućiti da dođu do tog cilja i daljih ličnih napredaka ("Komunikacijom i dijalogom do uspjeha", "Efikasno primanje i davanje feedback-a", "Koncept vremena", "Donošenje odluka i efikasni sastanci"). Na samom kraju, zaokružili su sve naučeno i imali priliku da nauče kako da se izbore sa svim izazovima koje budućnost može donijeti ("Mladi lideri novog doba"). Na svakom od šest treninga studenti su imali priliku da čuju lična i profesionalna iskustva ljudi uspješnih u biznisu što je bio pravi način da u sebi probude motivaciju za dalja usavršavanja.

“Sjani treninzi i ljudi, dobra i pozitivna atmosfera, beskonačno mnogo lijepih uspomena i upijenih znanja koja će nas usmjeravati tamo gdje se osjećamo najkomfornije” kazala je Anja Tadić, studentkinja Ekonomskog fakulteta.

“SBH je unikatan prostor koji nam omogućava da uzmemo sopstvenu ličnost i oblikujemo je tako da bude primjer i vodič za ljude oko nas”, rekla je Marija Đukanović, studentkinja master studija na Filološkom fakultetu.

Budući da su utisci studenata pozitivni, Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje UCG najavljuje da će, u sledećem semestru, nova grupa polaznika biti u prilici da kroz ovaj program unaprijedi svoje vještine i pripremi se za dinamično poslovno okruženje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.