Prezentacija Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere na Građevinskom i Medicinskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tim Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje održao je prezentaciju Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere u okviru koga pored pomenute Kancelarije djeluju još i Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost, Kancelarija za projekte i Frankofona kancelarija za zapošljavanje. Prezentacije su održane na Građevinskom i Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Na prezentaciji su predstavljene sve veće aktivnosti Kancelarije za razvoj karijere i CŽU koje se realizuju tokom godine, od kojih će neke biti ogranizovane i u tekućem semestru (Obuka za početnike u biznisu i Konkurs za najbolju startap ideju studenata UCG), a takođe je predstavljena i nova platforma namijenjena za edukaciju i zapošljavanje mladih, prvenstveno studenata Univerziteta Crne Gore - Jobiri digitalna platforma. Studenti su imali priliku da se upoznaju sa svim mogućnostima koje im članstvo na ovoj platformi donosi, kao što su povećanje svoje zapošljivosti, ostvarivanje kontakata sa poslodavcima iz njihove profesionalne i stručne oblasti i, na kraju, sticanje prvih radnih iskustava. Pored toga, svakom od studenata je pružena personalizovana podrška prilikom pravljenja aplikacionih dokumenata na platformi koja je orjentisana i na edukaciju studenata. U okviru ovog dijela je predstavljen i Europass koji, kao jedinstveni portfolio sačinjen od četiri dokumenata (Europass biografija - CV, Europass mobilnost, Europass dodatak diplomi, Europass dodatak diplomi/sertifikatu) omogućava da studenti predstave stečena znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije na jasan, uporediv i pouzdan način.

Studenti su takođe imali prilike da čuju i o novom Erasmus + projektu  Al4Life Kancelarije za projekte, koji je usmjeren na uključivanje alumni zajednica univerziteta na Zapadnom Balkanu u nastavno-naučne procese, u cilju modernizacije nastave i unapređenja kadrovskih i tehnoloških kapaciteta univerziteta. Pored ovog, predstavljen je i Erasmus+ KA2 projekat Integrisano učenje za izgradnju mira, koji će kroz korišćenje modernih tehnologija uspostaviti online platformu za razmjenu informacija i umreževanje ključnih aktera u oblasti izgradnje mira. Sastavni dio online platforme i ključna aktivnost projekta jeste dizajniranje i uspostavljanje online kursa za mlade sa šest modula, čiji obrazovni dio kao i pripadajući test će biti obezbijeđen na šest jezika (engleski, bugarski, italijanski, bosanski, crnogorski i palestinski-arapski jezik) što će obezbijediti ogroman potencijal za široku primjenu, inkluzivnost i kapitalizaciju znanja, kao i izgradnju potrebnih vještina za jačanje okolnosti i atmosfere mira i tolerancije, uvažavajući ljudska prava. 

Iz Kancelarije za razvoj karijere i CŽU najavili su održavanje prezentacija pomenutih aktivnosti na svim univerzitetskim jedinicama u okviru Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.