Završen Sajam praksi i stipendija: obavljeno 160 intervjua između poslodavaca i studenata




Završen Sajam praksi i stipendija: obavljeno 160 intervjua između poslodavaca i studenata

Na ovogodišnjem Sajmu praksi i stipendija, koji je Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore organizovala 7. i 8. decembra, obavljeno je 160 intervjua, odnosno 50 studenata je imalo priliku da se predstavi i upozna sa oko 60 poslodavaca i institucija iz cijele države.

Na Sajmu praksi i stipendija predstavljene su mnoge karijerne mogućnosti i mogućnosti stipendiranja studenata UCG, a učesnici su imali i priliku da uspostave nove kontakte i pronađu motivaciju za svoje buduće korake i nove izazove. Studenti sa 14 fakulteta Univerziteta Crne Gore ostvarili su svoj prvi korak ka zapošljavanju, što će rezultirati obavljanjem prakse, ostvarivanjem prava na stipendiju ili u krajnjem razvijanjem radnog odnosa. Konačni rezultat Sajma i ukupan broj studenata koji će ostvariti radni angažman biće poznat nakon cjelokupne evaluacije događaja.

Tim Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje izrazio je zadovoljstvo što je Sajam realizovan uz kvalitetnu komunikaciju i saradnju kako sa studentima, tako i sa poslodavcima, te što su prve povratne informacije svih učesnika pozitivne. Najavili su da će nastaviti sa povezivanjem studenata sa poslovnim svijetom kako bi na taj način doprinijeli kvalitetnijem karijernom razvoju mladih ka ostvarenju njihovih profesionalnih i obrazovnih ciljeva.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.