Konkurs za najbolju STARTAP ideju: Ocjenjivanje u toku




Konkurs za najbolju <span class="CyrLatIgnore">STARTAP</span> ideju: Ocjenjivanje u toku

Prijave za Konkurs za najbolju STARTAP ideju studenata Univerziteta Crne Gore, koji organizuje Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje, završene su 25. decembra. Na konkursu koji je trajao tri nedelje, ukupno je pristiglo 20 ideja, od kojih je 19 bilo sa ispravnom dokumentacijom. Pravo prijave imali su svi studenti Univerziteta Crne Gore, koji su se mogli prijaviti pojedinačno ili u timu sa maksimum tri člana, a kandidati su prijavljivali anonimno, sa šifrom.

Biznis planove će ocjenjivati stručni žiri u sastavu:

  • prof. dr Boban Melović, profesor na Ekonomskom fakultetu kao predstavnik Univerzitet Crne Gore;
  • Vojkan Radunović, kao predstavnik Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore;
  • Izvršna direktorica, Marija Jovović kao predstavnica fondacije “Čini dobro”.

Radovi će biti ocjenjivani prema tri kriterijuma: inovativnost, analiza tržišta i konkurencije i finansijski aspekti i održivost ideje.

Zbog velikog broja pristiglih ideja, ocjenjivanje je u toku, a očekuje se da će nagrade za tri najbolje startap ideje biti svečano dodijeljene do kraja januara.

Nagradni fond iznosi 5.500 eura, a nagrade su obezbijedili Univerzitet Crne Gore (prva nagrada: 3.000 eura), Investiciono razvojni fond Crne Gore (druga nagrada: 2.000 eura) i Fondacija "Čini dobro" (treća nagrada: 500 eura).

Ovo je treći po redu Konkurs za najbolju STARTAP ideju studenata UCG koji organizuje Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje, kao podsticaj studentima kroz razvoj njihove preduzetničke i startap misli. 

 

Povezane vijesti: Nagradni konkurs za najbolju startap ideju studenata Univerziteta Crne Gore



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.